2016-01-07 13:50:37• hírek • Kocsis Zoltán

Gond van az SMS-ekkel, de továbbra is lehet buszjegyet vásárolni

Jelentős összegekkel tartozik hat romániai város tömegközlekedési vállalatának is az a bukaresti cég, amely az SMS-en keresztüli buszjegy-vásárlás rendszerét üzemeltette. Noha a Transurban is a kárvallott cégek között van, az utasok továbbra is fizethetnek SMS-sel a buszokon.

Bukarestben 400.000, Jászvásáron 156.000, Nagyváradon 110.000, Gyulafehérváron 58.000, Ploiesti-ben 56.000, Szatmárnémetiben pedig 13.000 lejt követel a helyi tömegközlekedési vállalat a Simplus Invest nevű cégtől. A fővárosban bejegyzett vállalat kezelte ugyanis azokat a rendszereket, amelyeken keresztül az utasok SMS-en keresztül fizethették ki jegyeiket. A cég azonban november elején csődvédelmi eljárást kért önmaga ellen, így a tömegközlekedési vállalatok a felszámolóbiztos ítéletétől remélhetik, hogy megkapják pénzüket, írja a supervisor.ro oldal.

Szatmárnémetiben az SMS-es rendszer 2014 szeptemberének közepén indult - és rendkívül népszerű. A Transurban és a Simplus Invest közötti megállapodás szerint előbbi megkapta a 2 lejt jegyenként, utóbbi pedig a fennmaradt mintegy 40 baniból kifizette a telefontársaságokat is.

Molnár Csaba aligazgató szerint a problémák 2015 nyarán kezdődtek, addig rendesen fizetett a cég. Az ősszel az is felmerült, hogy beszüntetik az SMS-fizetéses rendszert, ám ezt végül elvetették.

„A rendszer népszerű, ezért azt nem szüntetjük meg. Az utasok most is fizethetnek SMS-ben Szatmárnémetiben. Vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy másik céggel kötünk megállapodást, és reméljük, hogy minél hamarabb megkapjuk a pénzünket".

Hogy ez az összeg valóban 13.023 lej, amint azt a supervisor.ro írja, azt Molnár nem tudta megerősíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: